Vermijd dit bedrijf - Avis employé Customer Service Specialist TP

1,0
1 févr. 2024
Perspective commerciale

Avantages

Geen diploma of vaardigheden nodig om hier te werken, ze nemen letterlijk iedereen aan

Inconvénients

Promoties en doorgroeimogelijkheden zijn ronduit slecht. Je prestaties worden middels een formulier beoordeeld die helemaal niet objectief is. Iedere ronde is er een maximum aantal medewerkers die een salarisverhoging mogen krijgen van het bedrijf. Zelfs als je objectief je targets haalt kun je pech hebben als de manager je niet mag. De problemen van hogerop worden altijd onderaan de ladder geforceerd. Een voorbeeld hiervan is sales: als er niet genoeg sales worden gemaakt, dan is dat de schuld van de werknemers die niet het target halen. Wanneer je aangeeft dat dit waarschijnlijk is omdat er geen aantrekkelijke producten zijn om aan te bieden aan de klanten, wordt hier niet naar geluisterd. Binnen HR en payroll zijn er ook veel problemen. Wanneer jij iets nodig hebt van deze afdelingen krijg je geen of kortaf antwoord, maar wanneer er iets nodig is van jou moet dit á la minuut. Het kantoor waar de HR 'afdeling' (bestaand uit twee mensen) zit is vrijwel altijd leeg of dicht, dus veel succes als je iets van deze mensen nodig hebt. De systemen waarmee je moet werken mogen niks kosten, zijn traag en werken 9/10 keer niet normaal. Het kost je zeker 15 tot 20 minuten om alles op te starten, maar het is jouw verantwoordelijkheid om op de minuut van je shift klaar te zitten om de telefoon op te nemen. Er wordt dus van je verwacht dat je minstens een halfuur voor aanvang van jouw shift aanwezig bent om op te starten, uiteraard onbetaald. Doe je dit niet? Dan krijg je een aantekening. Te veel aantekeningen kunnen leiden tot ontslag (of 'geen verlenging contract'). Management heeft er geen problemen mee om je er elke 3 seconden aan te herinneren dat al jouw fouten kunnen leiden tot geen verlenging, zoals je bijvoorbeeld te vaak ziek melden. Dan praten ze je een schuldgevoel aan, zoals: "Je ziek melden is een keuze" (ja, dit is serieus en letterlijk tegen mij gezegd). De kwaliteit van de projecten zijn matig tot slecht. Groot kans dat als je contact hebt gehad met een klantenservice die er qua service niks van bakt, het een project is van Teleperformance. Dit is omdat je als medewerker weinig middelen krijgt om een klant degelijk te helpen, en de contactmomenten zo snel mogelijk en 'volgens het boekje' moeten gaan. Dit leverde mij veel frustratie op tijdens mijn tijd bij dit bedrijf, ik heb tenslotte gesolliciteerd met het idee dat ik mensen ging helpen. Niks was minder waar, je wordt voornamelijk betaald om de telefoon op te nemen en mensen zoet te houden, tot ze stoppen met zeuren. Dit bedrijf is vooral ingesteld op snelle uitstroom van medewerkers, om zo snel mogelijk nieuwe medewerkers te werven. Bij binnenkomst krijg je namelijk kans op heel veel mooie bonussen zoals een sign-on bonus van 200 euro, of een member-get-member bonus van 500 euro. Maar daar houdt de gulheid dan ook meteen op. Tot slot is het salaris om van te huilen. Na 5 jaar bij het bedrijf verdiende ik nog steeds maar 12 cent boven het minimumloon.

2y
Bedankt voor jouw eerlijke review. Het spijt ons om te horen over jouw ervaringen. We willen graag ons best doen om ervan te leren. Jouw feedback wordt gewaardeerd. We willen je bedanken voor jouw bijdrage aan Teleperformance en wensen je een mooie verdere carrière toe.

Découvrez plus d’avis sur TP

5,0
2 juin 2026
Perspective commerciale

Avantages

Training is very helpful to employees

Inconvénients

There is nothing bad about this company.

14h
Thank you for your positive feedback! We're glad you're enjoying your experience with us and appreciate your ongoing contributions to the team.
5,0
10 avr. 2026
Perspective commerciale

Avantages

All the OT you want, whenever you want. I easily do 6-10/hrs a week (can do up to 20), which adds another 20k to my income. With an option to be paid EVERY day. Tons of opportunities if you’re on the right LOB.

Inconvénients

It redefines “high call volume”. Expect back to back calls all day. They do schedule plenty of OFF phone time for regular meetings, coaching and training. If you enroll in one of their upskill programs, they give you 45min 2x a week to work toward the certification that you choose.

1mo
We appreciate your kind words and are thrilled to hear that you're happy here. Your feedback helps us continue to improve and grow.
Voir les avis par: Utile|Évaluation|Date|Tout