Aller au contenuAller au pied de page
  • Emplois

employer cover photo
      employer logo
      employer logo

VolkerRail

Est-ce votre entreprise ?

À propos
      Avis
      Salaires et avantages
      Emplois
      Entretiens
      Entretiens
      Recherches associées: Avis sur VolkerRail | Offres d’emploi chez VolkerRail | Salaires chez VolkerRail | Avantages sociaux chez VolkerRail
      Entretiens chez VolkerRailEntretiens d’embauche pour Recruiter chez VolkerRailEntretien chez VolkerRail

Glassdoor

• Aide
      • Règles de la communauté
      • Conditions d'utilisation
      • Confidentialité et choix publicitaires
      • Ne pas vendre ni partager mes informations
      • Outil de consentement aux cookies

Travailler avec nous

Aucune offre
      Expérience négative
      Entretien facile

Candidature

J'ai postulé via une autre source. Le processus a pris 2 mois. J'ai passé un entretien chez VolkerRail (Vianen, South Holland) en juin 2023

Entretien

In 2023 solliciteerde ik naar de functie van recruiter bij dit bedrijf. De eerste kennismaking en het eerste online gesprek met een interim recruiter verliepen heel prettig. Maar het tweede gesprek, dat fysiek plaatsvond, was eerlijk gezegd de slechtste sollicitatie-ervaring van mijn leven. Ik kwam tien minuten voor de afgesproken tijd aan. De receptioniste was vriendelijk, bood me koffie aan en belde naar boven om mijn komst aan te kondigen. De twee interviewers verschenen pas dertig minuten te laat, zonder ook maar een excuus te maken. De eerste was een man. De tweede was een vrouw, die tijdens het gesprek een aantal opmerkelijke dingen deelde: Ze zei dat ze haar laptopwachtwoord vergeten was, en daarom altijd een Netflix-film op de achtergrond moest laten lopen, anders sloot haar laptop zich af en kon ze er niet meer in. Ze gaf toe blij te zijn dat de vriendelijke interim recruiter het bedrijf had verlaten, “want hij daagde haar te vaak uit en dacht dat hij het beter wist.” Ze voegde eraan toe dat de recruiters in het team een hekel hadden aan tijdelijke of freelance contracten, en dat de nieuwe collega zich dáármee zou moeten bezighouden. Tot slot zei ze letterlijk: “We houden hier niet zo van mensen met nieuwe ideeën. We doen de dingen graag zoals we ze altijd hebben gedaan.” Ik zat verbijsterd te luisteren en vroeg me af of ik per ongeluk in een verborgen camerashow terecht was gekomen. Ik vertrok in shock. Pas na anderhalve maand belde ze me terug, verbaasd dat niemand me nog feedback had gegeven. Ze zei dat ze het gesprek met mij prettig vond, maar dat er intussen een nieuwe manager was die een ervaren consultant recruiter had binnengehaald om te onderzoeken wat er misging in het team. Daardoor wisten ze niet of ze nog iemand nodig hadden. Ik heb haar vriendelijk bedankt voor de terugkoppeling en gezegd dat ik ook dacht dat wij geen goede match waren en dat dit bedrijf waarschijnlijk niet de juiste plek voor mij zou zijn.

Questions d'entretien [1]

Question 1

Of ik goed met verandering kan omgaan. Achteraf gezien was dat nogal ironisch, want ze gaven zelf net aan dat ze niet zo van verandering houden.
      Répondre à cette question